Napredek

Naslednja faza CaT!

Naslednja faza projekta jetestiranje orodja pri učencih poklicnih srednjih šol. Cilj projekta je namreč pomoč mladostnikom pri razmišljanju in odločanju o njihovi poklicni prihodnosti.

V tej fazi je pred implementacijo finalne verzije orodja, potrebno zbrati podatke o testiranju učencev, kar bo omogočilo validacijo in standardizacijo orodja. Želimo namreč, da je ocena, ki jo poda orodje, točna in odraža realne poklicne predispozicije udeležencev.

Prav tako je pomembno, da pridobimo povratne informacije o orodju s strani učencev, svetovalnih delavcev in učiteljev, npr. kako poteka izpolnjevanje vprašalnika, je uporabniški vmesnik in grafični prikaz dovolj prijazen uporabniku... Vedno obstaja namreč prostor za izboljšave.

Raziskava bo potekala v maju in juniju v vseh državah partnerjev.

 

 

Valiacijsko testiranje v Lublinu v okviru Akademskega gimnazijskega športnega prvenstva, 16. 5. 2017; http://alms.wsei.lublin.pl/

0
0
0
s2sdefault

Karierno drevo na osmi državni znanstveni konferenci iz serije: ŠOLA SODOBNIH IZZIVOV

Izbira teme ni naključna - orodje, ustvarjeno v okviru projekta CaT, ne bo delovalo v vakuumu. Vse kaže, da se bo v »šoli prihodnosti« pojavljala vedno večja potreba po podpori mladim pri prvih življenjskih odločitvah.

Drug vidik projekta CaT je raziskovalni. Udeležba na projektu daje strokovnjakom WSEI priložnost, da na podlagi podatkov, zbranih v večih partnerskih državah, izvedejo zanimive psihološke raziskave.

Ali se interesi, strasti in vrednote mladih iz Turčije, Poljske, Slovenije, Španije in Velike Britanije med seboj razlikujejo in ali so znanstveno merljivi?

Strokovnjaki WSEI so njihove dosežke delili na VIII Nacionalni znanstveni konferenci serije "PROBLEMI SODOBNE PROFILAKTNOSTI", ki je potekala na WSEI 16. in 17. maja 2017 (http://www.wsei.lublin.pl/nauka-i-badania/ konferencje- znanstveni-novice-viii-ogolopolska-znanstvena-konferenca-iz-cikel-problemi-sodobna-profilaksa-na-temi-šola-izziv-modernosti).

Predstavitve:

Korelacija: študent in podjetništvo - poljska različica testne baterije Karierno drevo (CaT) – Dr.R. Prozak (Šola za ekonomijo in inovacije v Lublinu);

Vrednote, ki jih cenijo mladi. Analiza rezultatov raziskav na Poljskem, v Sloveniji, Angliji, Španiji in Turčiji z uporabo testnega drevesa Drevo oskrbe - Dr. J. Łukasiewicz (Visoka šola za ekonomijo in inovacije v Lublinu);

Temperamentna občutljivost in profesionalni interesi dijakov - mednarodna raziskava - M. Baryła-Matejczuk (Visoka šola za ekonomijo in inovacije v Lublinu);

Uresničevanje poklicnih interesov učencev kot dejavnik varstva tezavra - Dr. Grzegorz Kata (Visoka šola za ekonomijo in inovacije v Lublinu).

0
0
0
s2sdefault

Težko je verjeti, da se naš projekt počasi približuje koncu. V ponedeljek, 21. novembra, se bomo v Barceloni srečali že petič. Glavne teme 5. srečanja bodo pilotno testiranje, spletno orodje in naslednji koraki v projektu. Se že veselim!!!

0
0
0
s2sdefault

Ponosno javljamo, da je poskusno verzijo CaT-a opravilo 1564 udeležencev, starih od 16-24 let. Med njimi je bilo več kot 600 učencev.

0
0
0
s2sdefault
0
0
0
s2sdefault